Photo of automotive production process

Foto: Adobe Stock Enterprise

Status Pro Maschinendiagnostik, distributeur van SPM-Instrument in Duitsland, heeft opdracht gekregen tot met het leveren van online meetapparatuur aan een van meest de toonaangevende autofabrikanten in Europa. Na een uitgebreide veldtest begin 2018 werd de Intellinova Parallel MB gekozen als de meest kostenefficiënte en betrouwbare oplossing voor het bewaken van de mobiele automatiseringsrobots.

Duitsland, de toonaangevende producent van personenauto's in Europa, heeft in 2017 meer dan zestien miljoen voertuigen afgeleverd. Vanwege het competitieve karakter van de auto-industrie is de winst per auto klein en is het aantal geproduceerde auto's van groot belang. Vanwege de krappe marges kan een enkele ongeplande productiestop ernstige economische gevolgen hebben. 

De grote Duitse autofabrikant had problemen met de rails van de mobiele automatiseringsrobots, die zowel het knippen en lassen van auto-onderdelen als de montage uitvoeren. Beschadigde rails veroorzaken interferentie in de beweging van de robot, waardoor voorgeprogrammeerde taken op het verkeerde moment en plaats worden uitgevoerd. De autofabrikant had een betrouwbare oplossing nodig om deze productieonderbrekingen te voorkomen. Na een lange voorstudie waarin verschillende soorten conditie bewakingsmethoden zijn vergeleken, besloot de autofabrikant dat de meettechnieken van SPM verder moesten worden geëvalueerd.

Status Pro Maschinendiagnostik werd gecontacteerd en heeft met succes een veldtest en een pilot van drie maanden op tien automatiseringsrobots bij een van de sites voltooid. Intellinova Parallel MB, een kleine en robuuste unit voor parallelle conditie metingen in combinatie met de DuoTech-opnemer, was de perfecte oplossing. Naast het leveren van eenvoudige en duidelijke resultaten over de mechanische staat van de machines, is de unit ook kosten effectief; een essentiële factor, want er zijn meer dan 1.700 robots in deze faciliteit.

De oplossing is toegesneden op de behoeften van de klant, de meetresultaten worden vanuit de Intellinova systemen rechtstreeks naar de PLC van de klant gestuurd, waar trends en alarmen kunnen worden opgebouwd en gecontroleerd. Verdere diepgaande analyse wordt mogelijk gemaakt door de meetresultaten via de PLC over te dragen naar de Condmaster Ruby software met behulp van het OPC-communicatieprotocol.

Tijdens de pilot van drie maanden zijn er twee lager schades met succes geïdentificeerd op twee van de automatiseringsrobots en later geverifieerd door een extern laboratorium. Na de succesvolle pilot is de condition monitoring-oplossing geïnstalleerd op de eerste batch van honderd automatiseringsrobots. Meer installaties zullen volgen op de fabrieken van de fabrikant over de hele wereld.

Wilhelm Bachmeier, Managing Director van Status Pro, merkte op: "Ik ben heel blij dat al ons harde werk zijn vruchten heeft afgeworpen. Voor ons is dit de eerste stap verwijderd van klassieke conditiebewaking op ventilatoren in de verfsectie, naar productie met zijn hoge eisen aan de beschikbaarheid van machines en de complexiteit van het meten van de conditie van een automatiseringsrobot. Voor onze klanten is het van essentieel belang om productieverlies te voorkomen en om onderhoud en service van tevoren te plannen om hun productiedoelstellingen te bereiken. "