Photo the VPK Packaging Group paper machine

Een van de drie papiermachines van VPK in Dendermonde. Foto: VPK Packaging Group

SPM Nederland heeft een order ontvangen van VPK Packaging Group uit België voor verschillende online Intellinova systemen voor de bewaking van de leidwalsen in de droogsectie van papiermachine 6 (PM6). Daarnaast worden ook de druksorteerders en diverse aandrijvingen van PM6 en PM7 online bewaakt.

Bij VPK Packaging Group in Dendermonde, België, maakt condition monitoring al jarenlang deel uit van de onderhoudsstrategie. Conditie bewaking op kritische machines wordt uitgevoerd op basis van meetrondes met portable meetapparatuur door een externe service provider. Om een hogere machine beschikbaarheid te bereiken en nog meer ongeplande stilstand te verkomen, realiseerde VPK zich dat online conditie bewaking noodzakelijk was. Na een vergelijkend warenonderzoek van diverse fabrikanten en uitvoerige testen op eigen apparatuur, heeft VPK gekozen voor het Intellinova systeem met de HD ENV meettechniek van SPM Instrument. 

Dhr. Bernard de Tandt, technisch directeur van de papier divisie, koos SPM Instrument als leverancier op basis van de resultaten van de HD technologie. Er is vastgesteld dat deze meettechniek de langste pre-warningtijden en kristalheldere meetresultaten biedt.

SPM levert in totaal negen online Intellinova systemen welke aangesloten worden op de reeds geplaatste versnellingopnemers en de nieuw te installeren DuoTech opnemers.

VPK Packaging Group NV, met hoofdkantoor gevestigd in Aalst, België beschikt over 48 fabrieken in 16 verschillende landen. Het assortiment omvat op maat gemaakte oplossingen voor verpakkingen van golfkarton en massief karton. Alle producten zijn gefabriceerd van 100% gerecyclede vezels, en zijn ook volledig recyclebaar. De fabriek in Dendermonde produceert naast gerecycled papier ook verpakkingsoplossingen op basis van gerecycled papier.