MEST shipyard

Een van de twee scheepswerven van MEST. Foto: MEST

MEST, een toonaangevende scheepswerf en engineering groep op de Faeröer Eilanden heeft recent geïnvesteerd in een Leonova Diamond. Dit om een betrouwbare Condition Monitoring oplossing te bieden voor de traagdraaiende applicaties van hun klanten. 

MEST is van menin dat 'condition based maintenance' de meest optimale onderhoudsstrategie is om productie stops tot een minimum te beperken. De meeste klanten van MEST werken namelijk in industrieën waarbij uitval met langdurige reparties tot onaanvaardbare economische gevolgen kan leiden. 

Na de vele vraag van hun klanten voor het bewaken van machines met een laag toerental heeft MEST de markt onderzocht naar de meest geschikte meetapparatuur voor de applicatie. Geconcludeerd werd dat de HD-technologie van SPM de juiste oplossing zou bieden voor de behoeften van de klanten.

Na zeventien jaar werkzaam in deze industrie, is MEST regelmatig apparatuur van SPM tegengekomen. Machinebouwer Bárður Heinason zei: "We waren op zoek naar een leverancier die de specifieke problemen van onze klanten met traagdraaiende applicaties zou kunnen oplossen. We zochten daarbij ook naar een "analyse-vriendelijk" software platform." Hij vervolgde: "De belangrijkste factor bij onze beslissing voor de aanschaf van de Leonova Diamond was de HD-technolgie. Hiermee kunnen wij onze klanten de betere service bieden."

De meeste klanten van MEST opereren in de maritieme industrie en de meest voorkomende toepassingen voor conditie bewaking met het nieuwe instrument zijn tandwielkasten, generatoren, compressoren en verschillende typen pompen.

Met werkzaamheden in de diverse industrieën is MEST een modern bedrijf met tradities welke dateren uit 1898. Het condition monitoring team van MEST bestaat al sinds 2001.