Intellinova Parallel EN

Persbericht
Strängnäs, 28 maart 2017

SPM Instrument, Zweden, een wereldwijd toonaangevende leverancier van conditie monitoring  technologie en producten, kondigt een nieuwe mijlpaal aan in de Intellinova® familie voor de continue bewaking van roterende machines. Het high-performance online systeem Intellinova® Parallel EN is perfect geschikt voor de conditiebewaking van industriële apparatuur waarbij een hoge beschikbaarheid noodzakelijk is.

 

Intellinova® Parallel EN – Ultieme betrouwbaarheid

Intellinova® Parallel EN is het meest geavanceerde systeem in de Intellinova® familie. Een nieuwe technologische oplossing voor de overgrote meerderheid van industriële toepassingen. Het is bijzonder geschikt voor machines waarbij de vereiste metingen binnen een zeer beperkt tijdsbestek moeten plaatsvinden, bijvoorbeeld als gevolg van korte proces cycli. Met parallelle en synchrone signaalverwerking tot zestien kanalen is de Intellinova® Parallel EN de perfecte oplossing voor walserijen, omrollers  of hef- en hijswerktuigen zoals kranen en drop secties.

Dankzij de parallelle signaalverwerking waarbij relevante events zonder enige tijdsvertraging worden vastgelegd,is dit systeem een ​​zeer efficiënte oplossing ook wanneer de schadeontwikkelingstijd zeer kort is.

Ongeëvenaarde condition monitoring efficiëntie

Intellinova® Parallel EN staat voor pure betrouwbaarheid. Ontworpen voor gebruik in veeleisende industriële omstandigheden en complexe proces condities. Het systeem maakt gebruik van de nieuwste digitale technologieën voor ultieme rekenkracht, superieure signaalverwerking, en optimaal data verwerking.

Intellinova® Parallel EN combineert 's werelds meest geavanceerde en efficiënte meettechnieken die beschikbaar zijn voor het bewaken van machinetrillingen, tandwiel- en lagerconditie en smering - inclusief HD ENV® en SPM HD®. Deze technologieën bieden ongeëvenaarde pre-warning tijden van de verslechtering van de machine conditie . Het signaleren van de eerste tekenen van tandwiel en lager schade is zeer belangrijk om de onderhoudsplanning te optimaliseren.

Zestien synchrone kanalen voor trillingen en/of schokpuls-metingen  en acht RPM kanalen kunnen worden gebruikt voor data-acquisitie op  machine`s in een zeer groot RPM bereik (vanaf 0,1 RPM) met complexe aandrijvingen of met variabele condities. Digitale,  analoge en RPM ingangen kunnen gebruikt worden voor event trigger metingen terwijl de vier statusuitgangen kunnen worden gebruikt voor alarmering. Tevens zijn draadloze oplossingen beschikbaar.

Een uitgebreide variëteit aan zeer effectieve functies in dit krachtige online systeem zorgen ervoor dat de metingen en alarmen relevant en accuraat zijn, en dus zorgen voor een eenvoudige beoordeling van de machine conditie. Het continu monitoren van events door middel van real time meten en” idle time” metingen zijn krachtige functies die kunnen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het systeem zijn volledige capaciteit benut. Tevens zorgen ze ervoor dat er geen kritische events onopgemerkt blijven.

 

Neem voor meer informatie contact op:

SPM Instrument B.V.

Telefoon +31 (0)416 373.176 of info@spminstrument.nl