De MHI Vestas V164 wind turbine. Foto met dank aan MHI Vestas Offshore Wind.

In 2015 is de grootste windturbine van MHI Vestas, de V164 - 8MW, in gebruik genomen. Na een lange gezamenlijke ontwikkelingsperiode heeft MHI Vestas Offshore Wind besloten om de Intellinova Parallel MB van SPM Instrument te installeren, dit ter aanvulling op het bestaande conditie bewakingssysteem in de windturbine. De V164 is 's werelds grootste en meest efficiënte turbine.

Voor het afsluiten van verzekeringspolissen voor windparken eisen verzekeringsmaatschappijen regelmatig de installatie van goedgekeurde en / of gecertificeerde conditie bewakingssystemen. Intellinova online systemen met de SPM HD schokpuls meettechniek is goedgekeurd voor conditie bewaking van windturbines door de Duitse verzekeringsmaatschappij Allianz.

Het meetsysteem, wat langdurig is getest en beoordeeld op de testlocatie van de V164 in Østerild (Noord-Denemarken), is een hoogwaardig online systeem dat zeer geschikt is voor het bewaken van de mechanische bedrijfstoestand van windturbines, inclusief zeer lage rotatiesnelheden. Het systeem bevat vier parallelle meetkanalen, waarbij drie SPM 44000 opnemers zijn aangesloten om de twee hoofdlagers van de turbine en de rotorzijde van de planetaire tandwielkast bewaken te bewaken.

De eerste V164 turbines zijn in 2016 geïnstalleerd: windpark Burbo Bank uitbreiding in Liverpool Bat aan de westkust van het Verenigd Koninkrijk, en in Måde nabij Esbjerg, Denemarken. Bij Burbo Bank Extension zijn er in totaal tweeëndertig V164-8MW turbines geïnstalleerd.

Sinds de lancering is de V164-8MW turbine geüpgrade; De meest krachtige in serie geproduceerde windturbine ter wereld is nu de V164-9.5MW.

MHI Vestas Offshore Wind™ is een 50/50 joint venture, opgericht door haar moedermaatschappijen, Vestas Wind Systems A / S (Vestas) en Mitsubishi Heavy Industries Ltd. (MHI)