Photo of Cargill main drum

De rotatiesnelheid varieert tussen 5 en 10 RPM. Foto: Cargill 

Cargill's Europese zetmeel- en zoetstoffenfabriek is gevestigd in Mechelen te België, en heeft ongeveer 2800 werknemers in dertien verschillende productielocaties in heel Europa. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid product assortiment en heeft klanten in diverse sectoren: voedsel, papier, karton, golfkarton, farmaceutische producten en diervoeders. De fabriek van Cargill in Sas van Gent gelegen in Nederland verwerkt tarwe en maïs naar diverse eindproducten.

SPM Instrument Nederland heeft een order ontvangen voor een Intellinova Compact online systeem om de lagers van de hoofdtrommel en opbrengwalsen in een roldroger te monitoren. Dit is een pilot-project dat één van de in totaal vijf machines omvat. De belangrijkste roterende onderdelen zijn de trommel en opbrengwalsen, welke worden gebruikt tijdens het droogroces van gemodificeerd zetmeel. Omdat Cargill weet dat hun kritieke productiemachines, welke 24 uur per dag opereren, vlot, betrouwbaar en continu moeten functioneren, is Cargill's onderhoudsstrategie gericht op het verbeteren van het onderhoudssysteem.

Cargill Sas van Gent past al vele jaren trillingsanalyse toe. Ondanks het hoge kennisniveau en brede ervaring in trillingsanalyse technieken, is er altijd de uitdaging geweest om een betrouwbaar conditiebewakingsprogramma uit te voeren dat vroegtijdige waarschuwingen kan bieden op de hoofdtrommellagers. De rotatiesnelheid van de hoofdtrommel varieert tussen 5 en 10 RPM, en die van de opbrengwalsen tussen de 30 en 65 RPM. Met de mogelijkheid om zelfs te meten met een rotatiesnelheid van 1 RPM en continu wisselende snelheden, bleek SPM HD schokpuls technologie de beste oplossing te zijn voor het monitoren van deze traag draaiende toepassing. 

Het Intellinova Compact online systeem is uitgerust met twaalf schokpuls opnemers: Twee op de hoofdtrommellagers en de overige tien op de lagers van de opbrengwalsen. Een toerentalsensor is geïnstalleerd om de snelheid te meten, aangezien de rotatiesnelheid van de as variabel is afhankelijk is van de kwaliteit en het type product dat wordt verwerkt.