SPM International, Zweden, kondigt de oprichting aan van haar nieuwe dochteronderneming SPM Marine & Offshore B.V. Deze nieuwe firma, gevestigd in Drunen - Nederland, is verantwoordelijk voor de wereldwijde maritieme en offshore markt.

In een steeds competitiever wordende markt, heeft de wereldwijde maritieme en offshore industrie zich gecommitteerd aan een veilige en duurzame bedrijfsvoering en het optimaliseren van haar onderhoudsstrategieën. Het reduceren van risico’s in combinatie met het verlagen van kosten is een lastige opgave. De enige logische weg naar rendementsverbetering is door ‘operational excellence’, optimale beschikbaarheid en performance.

Veiligheid is cruciaal in de maritieme sector en staat in direct verband met machinebetrouwbaarheid en performance. Het voldoen aan regelgeving en zorg dragen voor een productieve en veilige werkomgeving is van essentieel belang. ‘Compliance’ is het centrale thema geworden in alle maritieme en offshore activiteiten.
Milieubewuste bedrijfsvoering, besparingen op brandstofverbruik en minimale vervuiling zijn tevens een top prioriteit.

SPM Marine & Offshore, gecertificeerd Condition Monitoring service provider door o.a. DNV-GL, levert turn-key condition monitoring oplossingen, voor een diversiteit aan uitdagende toepassingen die kenmerkend zijn voor deze industrie.

Het SPM service portfolio omvat het gehele traject; van engineering, installatie en inbedrijfstelling tot en met wereldwijde service, ondersteuning en training. SPM Marine & Offshore voert conditiemetingen en analyses uit conform de eisen van classificatie bureaus. Met een focus op kritische machines, dragen de oplossingen van SPM bij in het continu verbeteren van veiligheid, milieu en return on investment. 

SPM Marine & Offshore implementeert condition monitoring oplossingen voor alle types roterende machines, die doorgaans worden toegepast aan boord van drill rigs, heavy lift kraanschepen, support/ supply schepen en gas tankers. SPM oplossingen geven een vroegtijdige melding van machine problemen en leveren de informatie aan voor bemanning en kantoor personeel die nodig is om weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot productie en onderhoud. De gebruikersvriendelijke SPM producten stellen stakeholders in staat op maat gemaakte condition monitoring oplossingen toe te passen voor een enkele machine tot en met een gehele vloot. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met SPM Marine & Offshore.