Marine environment

SPM Instrument is nu één van de weinige condition monitoring specialisten die door DNV GL, een van werelds grootste schip en offshore classificatie bureaus, worden erkend als ‘Approved Condition Monitoring Service Supplier’.

Het  ‘Approved Service Supplier’ (AoSS) certificate is onlangs aan SPM Instrument AB, Zweden en haar Nederlandse dochter SPM Instrument B.V. / SPM Marine & Offshore B.V. toegekend om het machine conditie bewakingsprogramma aan boord van schepen en mobiele offshore units in de globale marine en offshore industrie te ondersteunen.

De drijfveer  voor het uitvoeren van conditie bewakingsmetingen is de introductie van flexibiliteit in de inspectie en onderhoudcyclus, die een directe impact op de winstgevendheid heeft. Voor veel scheepvaart en offshore bedrijven, wordt het AOSS- certificaat een vereiste bij het zoeken naar een betrouwbare conditiebewaking leverancier. Samenwerken met een erkende service provider kan tot een aanzienlijke vermindering van inspectie-eisen leiden die door het classificatie bureau zijn opgelegd. Een goed geïmplementeerd en consequent uitgevoerd condition monitoring programma maakt het mogelijk om de revisie intervallen te vergroten en minimaliseert het aantal periodieke opening-up inspecties.

De beschikbaarheid van prestatiegegevens die de bedrijfshistorie en betrouwbaarheid van de individuele machines in kaart brengt is gunstig voor zowel de operators als ook de classificatiebureaus. Verbeterde betrouwbaarheid van de installaties, ruimere inspectie-intervallen en een hogere beschikbaarheid dragen allemaal bij aan het verminderen van de totale eigendomskosten.

"We hebben hard gewerkt om het AOSS certificaat te halen en aan het verzoek van onze klanten te voldoen die willen profiteren van de SPM technologieën en competentie in het uitvoeren van toestandsafhankelijk onderhoud en machine diagnostiek volgens de eisen van de classificatiebureaus. Het certificaat is een bewijs van onze toewijding aan het leveren van kwaliteit gegarandeerde producten en diensten aan onze maritieme en offshore klanten, "zegt Stefan Lindberg, Managing Director van SPM Instrument AB.

 

 

SPM Instrument biedt effectieve condition monitoring oplossingen aan voor alle typen roterende machines aan boord van booreilanden, heavy lift kraanschepen, pijpenleggers, platform /offshore supply/survey vessels en zeeschepen. De productlijn omvat hoogwaardige draagbare instrumenten en online systemen voor schokpuls- en trillingen evenals olie conditiebewaking. Instrumentatie is ook beschikbaar voor Ex-omgevingen. De SPM service portfolio omvat het hele proces; vanaf de planning, installatie en inbedrijfstelling tot wereldwijde service, ondersteuning en opleiding. SPM condition monitoring oplossingen bieden de vroegst mogelijke waarschuwing van de machine problemen, waardoor de crew en classificatiebureaus de informatie die nodig is om weloverwogen, vertrouwen beslissingen over exploitatie en onderhoud te maken.

SPM Instrument heeft meer dan vijfenveertig jaar ervaring in conditie bewaking op zee. In 1965, huurde de Deense rederij AP Møller een uitvinder in om een methode te vinden waarmee het opsporen van defecte lagers van lading pompen mogelijk was. Deze uitvinder, Eivind Søhoel, werd uiteindelijk de bedenker van de Schok Puls Methode (True SPM®, gepatenteerd in 1969) en SPM Instrument is sindsdien continue aanwezig in de maritieme industrie.

DNV GL Approved Service Supplier certificate

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

SPM Instrument B.V. - SPM Marine & Offshore.com
Telephone +31 (0)416-373176 of info@spminstrument.nl