Intellinova Parallel MB

Persbericht
Drunen, 11 Juli 2015

SPM Instrument, een toonaangevende wereldwijde producent van condition monitoring meetsystemen en -technologie, kondigt de introductie aan van Intellinova® Parallel MB, een nieuw systeem in de Intellinova productlijn voor continu bewaking van roterende machines. Doordat Intellinova® Parallel MB metingen parallel en continu uitvoert is het een zeer breed inzetbaar meetsysteem voor een grote diversiteit aan toepassingen.

Intellinova® Parallel MB is een compact en robuust systeem voor parallelle conditie metingen op 4 kanalen. Dit meetsysteem ondersteund alle technieken voor zowel trillings- als schokpulsmetingen, inclusief de high definition technieken HD ENV® en SPM HD® voor superieure trillingsmetingen, smeerfilm en lagerconditie metingen, die een directe conditie evaluatie bieden. Intellinova® Parallel MB kan zowel in online als offline modus worden gebruikt. Tevens ondersteund het systeem de recentelijk geïntroduceerde DuoTech® accelerometer.

High-performance specificaties en eenvoudige configuratie

Intellinova® Parallel MB biedt geavanceerde trillingsanalyse en schokpuls metingen. Nauwgezet hardware design en component selectie garanderen exceptionele response tijd en zeer efficiënte data acquisitie. Dit maakt het systeem uitermate geschikt voor een groot aantal toepassingen. Typische voorbeelden zijn direct drive wind turbines, motor-fan of motor-pomp combinaties.

Het systeem is eenvoudig in te stellen met draai schakelaars op het front paneel. In offline modus  worden de meetinstellingen geselecteerd middels een groot aantal voorgedefinieerde setups die zijn opgeslagen in het intern opgeslagen configuratiebestand. In online modus wordt de setup geconfigureerd via de Modbus master. Om er zeker van te zijn dat geen enkel kritisch event wordt gemist, kan het systeem zo worden ingesteld dat het de ingestelde metingen continu uitvoert. Intellinova® Parallel MB beschikt over geavanceerde en flexibele alarmerings opties, waardoor veranderingen in bedrijfsconditie van de machine onmiddellijk worden opgemerkt en valse alarmen worden vermeden. 

 

Ideaal voor operator-gebaseerd onderhoud

Voor bedrijven die operator-gebaseerd onderhoud implementeren om zodanig de betrouwbaarheid van de productie-installatie te verbeteren, is Intellinova® Parallel MB een uitstekend hulpmiddel voor 1e lijns conditiebewaking. In offline modus kan Intellinova® Parallel MB bijvoorbeeld worden aangesloten op alarmlichten, sirenes of alarm relais voor het alarmeren van foutsymptomen zoals tandwiel- en lagerschades, onbalans, smeerproblemen etc. In geval van hoge meetwaarden kan een diepgaandere analyse worden uitgevoerd door een portable meetinstrument aan te sluiten op het geïsoleerde uitgangssignaal van het systeem.

 “Het idee is om geen tijd te spenderen aan het uitvoeren van trillingsmetingen zolang de machine in goede staat is”. Machines moeten niet uit bedrijf worden genomen anders dan voor gepland onderhoud. We waren op zoek naar een eenvoudige en betrouwbare oplossing waarbij machines zelf aangeven dat iets niet goed is. Met een betrouwbaar trillingsmeetsysteem kunnen we fors besparen op manuren door geen routinematige metingen uit te voeren, maar alleen als het nodig is” zegt Anders Ramström, maintenance engineer bij Scania Industrial Maintenance dat heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Intellinova® Parallel MB. 

Probleemloze communicatie met process control systemen

Intellinova® Parallel MB kan ook eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande industriële automatiseringssystemen middels het Modbus RTU protocol, wat probleemloze transmissie van meetresultaten naar PLC`s, SCADA of andere process control systemen mogelijk maakt.

 

- - - - - - - - - - - - - - -

 Neem voor meer informatie contact op:

SPM Instrument B.V.

Telefoon +31 (0)416 373.176 of info@spminstrument.nl