Intellinova Compact Ex

SPM Instrument lanceert Intellinova Compact online systeem voor Ex omgevingen

 

SPM Instrument, de wereldwijde specialist op het gebied van condition monitoring oplossingen introduceert Intellinova Compact Ex, de nieuwste toevoeging aan de succesvolle range Intellinova online meetsystemen.

Intellinova Compact Ex is een high performance online condition monitoring systeem, uitermate geschikt voor het bewaken van industriële machines in explosiegevaarlijke omgevingen. De olie en gas, offshore, petrochemische, mijnbouw en suiker industrie zijn een paar voorbeelden waar Intellinova Compact Ex de ideale oplossing is voor conditiebewaking van bijvoorbeeld pompen, ventilatoren, tandwielkasten en lieren. Compleet met voeding, wartels en Ex interfaces in een Ex nR behuizing is het systeem  geschikt voor plaatsing in Ex zone 2. Opnemers zijn gecertificeerd voor plaatsing in zone 0, 1 of 2.

Dit High End systeem voor Ex omgevingen bied de sterkste combinatie van beschikbare meettechnieken. Vibratie metingen (tot 40 kHz) met HD Order Tracking en geavanceerde analyse tools, en tevens de SPM HD techniek voor lagerconditie bewaking met een toerental van 0,1 – 20.000 RPM voorzien samen in een maximale flexibiliteit voor de detectie van machine problemen. Het systeem  kan tevens gebruik maken van externe machine parameters  via analoge ingangen en OPC zoals bijvoorbeeld druk, flow en load.

Intellinova Compact Ex is volledig compatible met de overige Intellinova online systemen en kan worden toegepast in een netwerkomgeving of als stand-alone unit. De compacte behuizingen die dicht bij de te bewaken machine geplaatst kunnen worden, bieden een optimale investering per kanaal.

Intellinova compact Ex is verkrijgbaar in een 4-tal uitvoeringen, elk met een vaste kanaalconfiguratie voor schokpuls- en trillingsmetingen. Alle versies worden geleverd met meerdere RPM en analoge ingangen als wel digitale uitgangen.

 Intellinova Compact Ex is verkrijgbaar vanaf Q1 2015.