Listening to machine sounds with stethoscope ELS14

SPM Instrument introduceert een nieuwe versie van zijn populaire elektronische stethoscoop. Luisteren naar machine geluiden om de bron van een abnormaal geluid te bepalen is een van de meest gebruikte methoden in het onderhoud binnen alle takken van de industrie.

Een machine probleem uit zich op verschillende manieren. Een van de meest gebruikte methoden voor het detecteren van mechanische problemen is het tijdens bedrijf luisteren naar het geluid van inwendige machineonderdelen. De nieuwe SPM Elektronische Stethoscoop ELS14 is een praktisch en eenvoudig te gebruiken luisterapparaat dat helpt met het lokaliseren van de bron van mechanische ruis in een machine. Lager conditie, kleppen, injectoren, elektrische relais, pompen en smeersystemen zijn slechts enkele van de vele geluiden die kunnen worden geïdentificeerd, versterkt en beoordeeld.

Superieure gevoeligheid en geluidskwaliteit

De ELS14 stethoscoop heeft een superieure gevoeligheid en een uitzonderlijke geluidskwaliteit. Hoge, midden of lage filters kunnen worden gebruikt om enkel relevante frequenties te horen. Met een druk op een knop word het juiste filter toegepast. Het volume kan op dezelfde eenvoudige wijze worden ingesteld. De luidspreker bevindt zich in een gehoorbeschermer welke op effectieve wijze het storende omgevingsgeluid afschermt. 

Robuust – en toch licht – wordt deze stethoscoop geleverd met een interne SD-kaart en opname mogelijkheden, waardoor opgenomen geluiden vanuit het apparaat kunnen worden afgespeeld en worden opgeslagen als geluidsbestanden voor verdere evaluatie of vergelijking in de toekomst. 

 De ELS14 stethoscoop is voorzien van een IP55 behuizing en wordt geleverd in een duurzame plastic koffer en een set van twee meetstaven (60 mm en 290 mm). De binnendraad is gelijk aan de voorloper ELS12, waardoor het gebruik van bestaande probes mogelijk is.