Ashland Industries Nederland, een BRZO (Besluit Risico’s Zware Ongevallen) bedrijf, schaft de Leonova Diamond IS, (Intrinsically Safe), Ex, aan om trillingsmeting en lagerconditie metingen te verrichten op hun kritische machines.

 

Ashland is een wereldwijd opererend chemisch bedrijf. Eén van de grootste productie faciliteiten waar cellulosederivaten geproduceerd worden staat in Zwijndrecht. Ashland Zwijndrecht is gedurende vele jaren een zeer gewaardeerde klant van SPM Instrument en gebruikt diverse producten van SPM, waaronder de handheld T30 en de Intellinova voor het online meten van diversen kritisch machines.

 

Vanwege de chemische productieprocessen en de daarbij behorende wetgeving en eisen, dient Ashland een vastomlijnd maintenance programma te hebben. Middels de Leonova Diamond IS, Intrinsically Safe, heeft Ashland een zeer krachtig en geavanceerd portable meetinstrument met de SPM HD techniek om exact te weten wat de conditie is van de productie machines. Met de Leonova Diamond IS heeft Ashland enerzijds de zekerheid dat de machines optimaal kunnen produceren en anderzijds een zeer gedetailleerd inzicht heeft in de lagerconditie waardoor ongeplande stilstand zo veel mogelijk voorkomen kan worden.

Bij de introductie van de Leonova Diamond IS was Sr. Reliability Specialist, de heer John Bervaes, erg onder de indruk van de mogelijkheden. Nieuwe functies zoals SPM HD, Quick mode en psuedo tach waren de reden om een budget aanvraag in te dienen. Bovendien was er een grote behoefte vanuit Ashland om naast de bestaande T30 een SPM Intrinsically Safe handheld data logger te hebben.

Vanwege het feit dat SPM Condmaster Ruby software backward compatible is, vormt het gebruik van de reeds bestaande database geen enkel probleem en kan historische meetdata eenvoudig gebruikt worden voor de evaluatie van meetdata.