SPM Instrument, introduceert Leonova Emerald ®, een nieuwe data collector in de Leonova lijn van portable instrumenten en familie van de Leonova Diamond® gelanceerd in Oktober, 2012.

Leonova Emerald® maakt gebruik van de gepatenteerde en award-winnende SPM HD®meettechniek voor conditie monitoring van wentellagers. SPM HD is uniek vanwege de mogelijkheid om lagers te meten in het bereik van 1 - 20.000 RPM. Deze methode stelt lagerschades vast die onmogelijk zijn te constateren met traditionele trillingsmeettechnieken.

Naast SPM HD®, biedt Leonova Emerald® tevens zeer geavanceerde trillings analyse mogelijkheden. Het instrument levert messcherpe FFT spectra, zelfs wanneer de meetsignalen erg zwak zijn en een geringe energie-inhoud hebben. Voor correctief onderhoud, kan dynamisch balanceren als optionele module worden toegevoegd aan het instrument. 

Stefan Lindberg, Managing Director van SPM Instrument, stelt: "Leonova Emerald® is een draagbaar instrument voor industrieel onderhoud. Ideaal voor dagelijks gebruik in industriële omgevingen. Het is de ultieme frontline tool voor maintenance engineers en onderhoudsmonteurs."