SPM Instrument introduceert een nieuwe generatie portable trillingsanalysers; de Leonova Diamond®, geschikt voor gebruik in elke industriële omgeving. Dit heavy-duty en in Ex uitvoering leverbaar instrument biedt u, door toepassing van de modernste elektronica, krachtige analyse technieken en troubleshooting tools, de juiste middelen om uw condition monitoring programma nog efficiënter uit te voeren.

Conditiebewaking volgens de SPM filosofie is ongekend eenvoudig te leren en toe te passen. Onze zeer geavanceerde meettechnieken zijn geoptimaliseerd voor een snelle en vloeiende leercurve. Dit stelt uw onderhoudsdienst in staat conditiebewaking snel toe te passen en grote aantallen routemetingen te kunnen beheren. Directe evaluatie van de machineconditie ter plaatse, is het handelsmerk van alle SPM meetinstrumenten.

Leonova Diamond® is gebouwd op het succesvolle Leonova Platform en beschikt over state-of-the-art digitale technologie en een robuust en duurzaam ontwerp. Leonova Diamond is het eerste draagbare instrument dat is uitgerust met de gepatenteerde en award-winning SPM HD® meettechniek voor conditiebewaking van wentellagers. SPM HD® is uniek vanwege de mogelijkheid om lagers te meten in het bereik van 1 – 20.000 RPM en verbreedt het toepassingsgebied van conditiebewaking tot meer machines dan ooit tevoren. SPM HD®stelt lagerschades vast die onmogelijk zijn te constateren met traditionele trillingsmeettechnieken.

Behalve SPM HD®, biedt Leonova Diamond® ook uiterst geavanceerde trillingsanalyse mogelijkheden. Het instrument levert messcherpe FFT spectra, zelfs wanneer de meetsignalen erg zwak zijn en een geringe energie-inhoud hebben. Door het grote dynamisch meetbereik is er geen noodzaak voor een instelbare signaalversterker, een groot voordeel wanneer zwakke signalen aanwezig zijn naast sterkere signalen, zoals in tandwielkasten.

Het grote frequentiebereik, van DC tot 40 KHz, maakt metingen mogelijk waar absolute aspositiebepaling van vitaal belang is, zoals bij machines met glijlagers waar de relatieve asrotatie in een orbit plot kan worden weergegeven. Leonova Diamond® meet de dynamische en hartlijn verplaatsing van de as. Het gelijktijdig uitvoeren van metingen op drie kanalen maakt het gebruik van een Tri-axiale versnellingsopnemer mogelijk, waardoor de meettijd voor meetrondes aanmerkelijk wordt verkort. Leonova Diamond®biedt maximale waarde, prestaties en controle en is een must voor de beginner en de ervaren trillingsspecialist.

Leonova Diamond® beschikt over uiterst geavanceerde en innovatieve order tracking functionaliteit. De krachtige HD Order Tracking kan worden toegepast in een zeer breed toerental bereik, vanaf enkele tot duizenden omwentelingen per minuut, en maakt metingen nauwkeuriger en FFT spectra gedetailleerder dan ooit tevoren.

Op toerental geregelde machines biedt trillingsanalyse met HD order tracking betrouwbare en kristalheldere meetresultaten zelfs wanneer het toerental gedurende de meting sterk varieert. Correctieve onderhoudstechnieken zoals as-uitlijnen, dynamisch balanceren en run up - coast down metingen kunnen als optionele modules worden toegevoegd aan het instrument.

De krachtige Condmaster®Ruby software ondersteunt alle functionaliteit van Leonova Diamond®, zoals de setup van gepersonaliseerde instrument instellingen en de expertise die nodig is voor het evalueren van de machine conditie. Condmaster®Ruby is modulair en functionaliteit kan worden afgestemd op de specifieke behoeften van de gebruiker.

Leonova Diamond® is een betrouwbare en zeer krachtige analyse tool, die voorziet in al uw conditiebewaking behoeften. Het biedt een volledig en breed scala van geavanceerde meettechnieken, alsmede alle ondersteunende diagnostische mogelijkheden.

Stefan Lindberg, CEO van SPM Instrument, stelt: “Leonova Diamond® is het resultaat van onze ambitie om eersteklas condition monitoring producten te ontwikkelen voor een meer winstgevende onderhoudsorganisatie. De feedback van onze wereldwijde klanten heeft geleid tot de ontwikkeling van een instrument met een lange levensduur onder de moeilijkste, meest veeleisende omstandigheden. Met Leonova Diamond® heeft u draagbare intelligentie en productiviteit onder handbereik.”

Klik hier voor technische details.