Condition monitoring met High Definition (HD) technologie levert extreem lange pre-warning tijden, waardoor de planning van onderhoud en reparaties gemaximaliseerd word. Dit levert volledige asset beschikbaarheid, verminderd reparatiekosten en hiermee worden de concequenties van een eventuele downtime geminimaliseerd. 

De verschillende soorten mechanische storingen die kunnen optreden in een machine, zijn vanzelfsprekend bekend bij onderhoudspersoneel. Wat we nodig hebben is een bericht dat inzicht biedt in een schade die zich aan het ontwikkelen is, en de ernst hiervan. Wanneer de machinefout is gedefinieerd, kunt u gemakkelijk een bewakingsmethode kiezen welke u het snelste, goedkoopste en meest betrouwbare resultaat biedt. 

Onze HD technologie is gebasserd op unieke en gepatenteerde meettechnieken, welke buitengewone mogelijkheden bieden om onderhoud te plannen, en de productie te verzekeren.

 


Met HD ENV kan een verslechterende toestand van een machine al geïndiceerd worden in stage 1, en tevens het gehele schadeproces tot aan stage 4 (van onderliggende scheuren tot losse splinters)


Voordelen van onze HD technologie:

  • Volg het volledige schadeproces - ontvang extreem lange pre-warning tijden
  • Preventief onderhoud met gemaximaliseerde planning
  • Identificeer tandwiel- en lagerschades gebruikmakend van heldere spectra en tijdsignalen


High Definition Envelop techniek - HD ENV
- een nieuwe tijdperk in vibration monitoring

De niuewe en gepatenteerde HD ENV® techniek is een overgang in technologie naar een nieuw tijdperk in vibration monitoring. Deze nieuwe techniek is in staat om in een zeer vroegtijdig stadium machineproblemen te detecteren die normaliter moeilijk te vinden zijn met conventionele technieken, zoals tandwiel- en lagerschades. HD ENV  maakt gebruik van slimme algoritmes voor digitale signaal processing om optimale data te verkrijgen voor trending doeleinden. HD Enveloping kan worden toegepast in een breed toerental gebied. De techniek kan worden gebruikt met bestaande trillingsomzetters en dus snel en eenvoudig geïntegreerd worden in bestaande industriële infratructuren.

 

High Definition Shock Pulse Method - SPM HD
- shock pulse monitoring met een groot frequentiebereik

SPM HD ® is een doorontwikkeling van de Shock Pulse Method (SPM) en wordt gebruikt voor een snelle, eenvoudige en betrouwbare diagnose van de bedrijfstoestand van wentellagers. Direct worden de lagercondities weergegeven in een eenvoudig kleurschema met groen-geel-rood aanduiding. Geavanceerde digitale techniek en de op toerental gebaseerde sampling maakt SPM HD uitermate geschikt voor het meten op machines met een groot toerentalbereik, zelfs installaties met een zeer laag toerental. (0.1 - 20 000 RPM bereik).

 

High Definition Order Tracking 
- omgaan met flucturerende RPM

Voor machines met variabele snelheid, biedt analyse met HD Order Tracking betrouwbare data en messcherpe meetresultaten, zelfs wanneer het toerental sterk varieert gedurende de meting. HD Order Tracking is ongeveer 10 keer beter dan traditionele order tracking algoritmes wanneer het toerental niet perfect stabiel is.

 

Superieure combinatie van HD technologiën 
- het beste van twee werelden

Er hoeft niet voor maar een meettechniek gekozen te worden. De DuoTech® versnellings combineert het beste van twee hypermoderne monitoring technologieën. De combinatie van de gepatenteerde HD ENV en SPM HD meettechnieken creëren maximale flexibiliteit, waardoor superieure olie- en lagermonitoring mogelijk is. Daarmee wordt de totale schadeverloop in kaart gebracht, en worden trillings gerelateerde problemen gedetecteerd.