As uitlijning met uitlijningssensoren is een optionele functie in Leonova Diamond® voor snelle en eenvoudige asuitlijning, met ofwel beperkt of onbeperkt gebruik. De functie is gebruiksvriendelijk en snel en eenvoudig aan te leren.

Alignment with LineLazerAs uitlijnen is het proces van het aanpassen van de relatieve positie van twee gekoppelde machines, zodat de middenlijnen van hun as een rechte lijn vormen wanneer de machine in een normale bedrijfstoestand draait. Uitlijning wordt gedaan door de voet- en/of achtervoeten van een machine omhoog, omlaag en zwijwaarts te bewegen totdat de assen in de vereiste toleranties zijn uitgelijnd.

De uitlijn sensoren meten de postief van de assen ten opzichte van de centerlijn. De sensoren maken gebruik van digitale signaalverwerking om eenvoudig en automatisch storende lichtbronnen te verwerken. Digitale CMOS-lineaire beeldsensoren met hoge precisie zorgen voor maximale nauwkeurigheid. Dubbel assige inclinometers meten de hoek van de rotatie van beide uitlijningssensoren ten allen tijde. Hiermee wordt volledig automatisch gemeten met minder dan een halve asrotatie. 

Alignment on Leonova Diamond ScreenDe Leonova Diamond handheld is de controle- en displayuinit, uitgerust met een krachtige processor die zeer korte berekeningstijden mogelijk maakt. Een gebruiksvriendleijke grafische interface leidt de gebruiker door de gehele uitlijn procedure. Automatische berekeningen en directie correctie- en uitlijningsdata resulteren in een perfecte uitlijning van de as. Leonova produceert ook een logbestand met alle uitlijningsgegevens voor het afdrukken van een raport.

Meet programmas:

  • Uitlijning voor horizontale of verticale gemonteerde machines (automatische meting of handmatige aanwijzigingen)
  • Uitlijning voor verticale en flesgemonteerde machines
  • Soft foot check
  • Compensatie voor thermische groei
  • Feet lock functie
  • As uitlijning raport