SPM Instrument AB

SPM Instrument heeft meer dan 40 jaar ervaring in machine conditiebewaking en werkt nauw samen met klanten in alle takken van industrie. Gekwalificeerde verkoop en service organisaties in meer dan 60 landen staan voor u klaar.

Wij leveren alle technische service, support en training die u nodig heeft om uw eigen conditiebewaking expert te worden. Het hoofdkantoor, de R&D afdeling, de productie en het opleidingscentrum van SPM zijn gevestigd in Strängnäs, Zweden. De SPM Groep bestaat uit meer dan 220 toegewijde professionals. 80 hiervan werken op het hoofdkantoor en in de fabriek in Zweden.

Oplossing voor elk type bewaking

SPM biedt een breed productenpakket aan van hightech portable instrumenten tot online systemen en een veelzijdig softwarepakket (Condmaster®Ruby). Onze intelligente oplossingen zijn kostenefficiënt, constructief en compleet. Zij vormen een prima basis voor een proactieve benadering van uw onderhoud, volledig geïntegreerd in uw normale onderhoudswerkzaamheden, en leveren u een totaaloverzicht. Op uw verzoek, stellen wij de juiste conditiebewaking apparatuur samen die het best past binnen uw economische en technische behoeften.

Onze apparatuur detecteert fout condities ruim op tijd zodat u uw onderhoud en reparaties uit kunt voeren zonder het productie proces te verstoren. Directe en geëvalueerde conditie informatie wordt gepresenteerd in groen - geel - rood conditiecodes voor directe en eenvoudige herkenning van probleemgebieden. De effectiviteit van uw beschikbare personeel zal hierdoor aanzienlijk verbeteren.

De meetmethoden inclusief EVAM (Evaluated Vibration Analysis Method) met FFT spectrum, enveloping en RMS trillingsniveau, de Schokpuls methode (SPM HD®) en SPM spectrum HD™ (gedetailleerde lager analyse), zijn allemaal ontwikkeld door SPM. Voor correctief onderhoud, leveren we methoden voor o.a. uitlijnen en balanceren.